Trăim într-o nouă eră de profunde transformări în plan politic, economic, social dar şi climaterice. Unii spun chiar apocaliptice. Insă un lucru este clar: lumea sa schimbat dar,din păcate nu în bine ci în sens contrar. Un regres moral iremediabil a pus stăpînire pe noi humanoizii. E vizibil si-l simţim în propria viaţă, zi de zi, ceas de ceas. Dar, poate asta merităm. Pe toţi, dacă-i întrebi de credinţă, spun că-L iubesc pe Dumnezeu, merg la biserică, se închină, se roagă pentru binele său şi al semenilor săi. Or, dacă oamenii între ei se pot păcăli fie din ignorantă, fie din nestiinţă, funcţie de cantitatea de informaţie şi de capacităţile intelectuale ale fiecăruia, pe Dumnezeu nu-l poţi amăgi. El e creatorul. El e puterea. El e Universul.
Mai marii lumii doresc o Europă unită, cu un Parlament, un Guvern, o Constituţie şi o legislaţie , evident, în concordanţă cu ea. E bine, e rău, vom vedea. E posibil, cu condiţia ca forţele politice să fie întemeiate pe o legătură sacră între religie şi societate, între existenţa individuală şi cea colectivă iar, reperul moral care să guverneze să fie BIBLIA. Ea ar trebui să fie “ CONSTITUTIA UNIVERSALA’’ .
Aşa cum o Curte Constituţională validează o lege, aşa ar trebui să facă Biblia. E o aberaţie să spui că eşti creştin iar, mai apoi să propui şi să votezi legi anticreştine, şi asta în numele Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Or, ce vedem : state ce încă mai au o tradiţie şi un specific individual, printr-un halou malefic devin impure, imorale, accepînd de voie de nevoie legalizări aberante ale prostituţiei şi a homosexualităţii. Ce e rău şi greu de stăpâit se legalizează. E mai simplu.
E aberant să spui că eşti creştin iar în secunda doi să declanşezi un război care cica este înpotriva unui dictator cînd de fapt ştii bine că te lupţi pentru petrol.
Din păcate tot ce se strică acum nu se mai poate reface decit printr-un tragic final.
El va veni, ne vom căi, dar în zadar. Abia ce va urma va fi mai pur, mai curat. Trecutul va fi un exemplu pentru cei ce vor urma.
Prof, Paul Snaider
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu